7.9.2020. 13:22
0
Lavrov u prvoj posjeti Siriji od 2012. godine
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov doputovao je u sirijsku prijestonicu Damask u ponedjeljak, u svoju prvu posjetu toj zemlji od 2012. godine, javila je sirijska državna televizija.

Sirijska državna novinska agencija SANA također je izvijestila da je visoka ruska delegacija, predvođena zamjenikom premijera Jurija Borisova  u nedjelju održala razgovore u Damasku s visokim sirijskim zvaničnicima o razvoju i jačanju saradnje dvije zemlje na svim nivoima.

Riad Haddad, sirijski ambasador u Moskvi, izjavio je da je tokom posjete također bilo riječi o borbi protiv terorizma, radu sirijske ustavne komisije kao i o zapadnim ekonomskim sankcijama protiv Damaska, javile su provladine novine  al-Watan.

Rusija je ključni međunarodni saveznik sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.

Uz pomoć ruskih snaga, sirijska vlada preuzela je kontrolu nad svim ključnim regijama širom zemlje, prenosi Xinhua.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.