9.9.2020. 14:50
0
Trump kandidat za Nobelovu nagradu za mir
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump kandidat je za Nobelovu nagradu za mir 2021.

Američki mediji su izvijestili kako je prijedlog da Trump bude kandidat izložio član norveškog parlamenta Christian Tybring-Gjedde.

Rečeno je kako je Trump predložen radi doprinosa u postizanju sporazuma između Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i Izraela.

Tybring-Gjedde je u pismu Nobelovom komitetu naveo kako je Trumpova administracija odigrala ključnu ulogu u uspostavljanju odnosa između UAE i Izraela te da se nadaju kako će i druge bliskoistočne zemlje slijediti UAE. Navedeno je i kako bi ovaj sporazum mogao imati ključnu ulogu u tome da Bliski istok postane regija saradnje i blagostanja.

Donald Trump je 13. augusta saopćio kako su Izrael i UAE postigli dogovor o normalizaciji odnosa.

UAE je treća arapska zemlja koja je normalizirala odnose s Izraelom, a prethodno su to učinili Egipat (1979.) i Jordan (1994.).


(Fena)

TrumpSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.