16.9.2020. 21:33
0
Mitsotakis: Turska ima izbor između saradnje s Evropom i jednostranih akcija
Grčki premijer Kyriakos Mitsotakis izjavio je u srijedu da je zabrinut turskim potezom na širenju operacija broda Yavuz koji se bavi eksploatacijom energetskih resursa s morskog dna u spornim vodama istočnog Mediterana.

- Turska ima izbor - sarađivati s Evropom na konstruktivan način ili nastaviti sa svojim jednostranim akcijama i suočit će se s posljedicama - izjavio je on u intervjuu za The Economist.

Turska je saopćila da će brod Yavuz nastaviti sa svojim operacijama bušenja morskog dna do 12. oktobra u blizini Kipra, u potezu koji bi mogao pojačati napetosti  između vlade kiparskih Grka i Ankare, prenosi Reuters.


(FENA)

Turska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.