23.9.2020. 12:24
0
Donald Trump: Šteta je što imamo toliko žrtava koronavirusa, ali je moglo biti gore
Broj žrtava koronavirusa u SAD-u premašio je u utorak 200.000, što je najveći broj žrtava pandemije na svijetu, dostigavši ??nekada nezamislivi prag samo šest sedmica prije izbora na kojima će fokus biti način na koji se predsjednik Donald Trump izborio s koronakrizom.

Trump je rekao da je "šteta" što su SAD dosegle taj broj, ali utvrdio je kako je situacija mogla biti puno gora, javio je AFP.

- Da smo radili stvari drugačije imali bi 2,5 miliona smrtnih slučajeva - rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući prije odlaska na predizborni skup u Pittsburgu. Dodao je da Sjedinjenim Državama sada "ide dobro", i da "tržište dionica raste".

Također je ponovio stav da je Kina kriva za pandemiju. U unaprijed snimljenom govoru na virtualnom sastanku Generalne skupštine UN-a, zahtijevao je da Peking odgovara zbog toga što je "ovu kugu pustio u svijet". Kineski ambasador odbacio je optužbe kao neutemeljene.

- Nije moralo biti tako loše - napisao je na Twitteru Trumpov protivnik na izborima Joe Biden.

- To je zapanjujući broj koji je teško zamisliti. Ova pandemija ima poguban ljudski danak - i to ne možemo zaboraviti- rekao je Biden.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.