3.10.2020. 18:43
0
Doktor: Tramp je veoma dobro, samostalno diše, sve funkcije normalne
Tramp sam diše i ne prima dodatni kisik, rekao je doktor.


Doktor Sean Conley daje prve informacije o zdravlju predsjednika od petka navečer.

- Pratili smo njegovu srčanu funkciju, bubrežne i jetrene funkcije. Sve su normalne - rekao je Konli.

Dodao je da predsjednik jutros ”nije na kisiku, nema poteškoća s disanjem ili šetnjom”.

Na press-konferenciji je rečeno da je odluka o prijevozu predsjednika u bolnicu bila iz predostrožnosti, te da su veoma zadovoljni napretkom. Jučer je imao slab kašalj i bio je umoran, ali ti simptomi su sada slabiji.

- Tramp je jučer primio Remdesivir i planiramo nastaviti s tom terapijom - kazali su liječnici, dodajući da on nema temperaturu već 24 sata.

Na upit novinara kada bi mogao biti otpušten iz bolnice, nisu mogli dati odgovor.

- Najkritičnije je oko 10 dana i sada je jako dobro, ali ne želimo još predviđati kada će biti pušten iz bolnice. Ne želim ništa nagađati, ali za sada sve pokazuje da neće morati primati kisik - kazao je.

Dodao je da je predsjednik imao blagi kašalj, slabu temperaturu i da je osjećao umor, ali je demantirao da je imao problema s disanjem.

- Ima 74 godine, muškarac je i blago pretio, nema holesterol, nema problema s pritiskom. Osim toga nije u kritičnoj grupi.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.