5.10.2020. 15:48
0
Trumpovo stanje nepoznato, Bijela kuća se nada da će danas izaći iz bolnice
Američki predsjednik Donald Trump i dalje se nalazio u ponedjeljak u vojnoj bolnici četvrti dan zaredom gdje se liječi od COVID-19.

Detalji o njegovom stanju nisu poznati, a vanjski stručnjaci upozorili su da bi mogao imati težak slučaj bolesti, prenio je BBC.

Predsjednikov tim ljekara liječi Trumpa (74) steroidom deksmetazonom, koji se obično koristi samo u najtežim slučajevima.

Ipak, njegov medicinski tim poručio je novinarima u nedjelju da bi se Trump mogao vratiti u Bijelu kuću već u ponedjeljak, javio je Reuters.

Čak i ako dođe do toga, morat će nastaviti s liječenjem jer je republikanski predsjednik još uvijek na petodnevnom liječničkom tretmanu intravenskog antivirusnog lijeka, remdesivira. Uobičajeni period karantene za sve koji imaju pozitivan test na koronavirus je 14 dana.

Čelnik ureda Bijele kuće Mark Meadows ponovio je u ponedjeljak nadu da će Trump uskoro biti pušten iz bolnice.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.