19.10.2020. 16:16
0
U Rusiji zatraženo od poslodavaca da dio uposlenika radi od kuće
Rusija je u ponedjeljak izvijestila o skoro 16.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najviša dnevna brojka zaraženih u toj zemlji od početka pandemije.

Sudeći prema podacima radne grupe za borbu protiv koronavirusa ruske vlade, s 15.982 potvrđena nova slučaja zaraze, ukupan broj zaraženih u zemlji porastao je na više od 1,4 miliona. Rusija je po broju zaraženih četvrta država u svijetu.

Radna grupa također je izvijestila o više od 24.300 preminulih od početka epidemije.

Ruske vlasti ukinule su većinu restrikcija radi suzbijanja širenja virusa tokom ljeta i saopćile su da ne planiraju uvesti drugi lockdown uprkos ponovnom pojavljivanju virusa. U nekim ruskim regijama zvaničnici su tražili od starijeg stanovništva da se samoizolira i pozvali su poslodavce da barem dio njihovih uposlenika radi od kuće. Nekoliko regija zatvorilo je noćne klubove i limitiralo je radno vrijeme restorana i barova.

U Moskvi, koja je danas izvijestila o 5.376 novozaraženih,  zvaničnici su preporučili starim osobama da se samoizoliraju i naredili su poslodavcima da  30 posto uposlenika radi od kuće. Počevši od danas do 2. novembra učenicima od šestog do 11. razreda škole uvedena je online nastava, prenosi AP.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.