31.10.2020. 11:56
0
Tri osobe u pritvoru nakon napada u Nici
Treća osoba privedena je u pritvor koja se dovodi u vezu s napadom nožem u kome su u četvrtak ubijene tri osobe u Nici, saopćio je danas policijski izvor.

Hapšenje se desilo u petak, dodao je izvor.

Napadač je odrubio glavu ženi i ubio je još dvije osobe u crkvi u Nici u četvrtak, u drugom smrtonosnom napadu nožem u Francuskoj u dvije sedmice.  Napadača u prvom napadu ranila je policija i sada je u kritičnom stanju u bolnici. 

Francuski vodeći antiteroristički tužilac saopćio je da je muškarac osumnjičen za napad u Nici Tunižanin rođen u 1999. godine, koji je stigao u Evropu 20. septembra preko Lampeduse, italijanskog otoka u blizini Tunisa.

U četvrtak navečer je 47-godišnji muškarac prebačen u pritvor pod sumnjom da je bio u kontaktu s počiniocem napada, saopćio je pravosudni izvor. U petak je 35-godišnji muškarac, stanovnik Nice, osumnjičen da se sastao s napadačem dan prije napada, prebačen u pritvor, potvrdio je pravosudni izvor, prenosi Reuters.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.