1.11.2020. 10:15
0
Haos u Španiji: Barikade u Madridu, sukobi u Barceloni
U Španiji su sinoć održani protesti protiv novih mjera koje su vlasti uvele zbog pogoršane epidemiološke situacije u Zemlji.

Ipak, najavljeni mirni protesti prerasli su u nerede. Demonstranti u Madridu su palili kontejnere sa smećem, blokirali su saobraćajnice, a razbili su i nekoliko izloga prodavnica.

Deminstracija je bilo i u Granadi, Malagi i Bilbau.

Kada je policija pokušala prekinuti okupljanje, demonstranti su bacali kamenje i baklje na njih. Uzvraćeno im je bilo gumenim mecima nakon čega su demonstranti pobjegli u obližnje ulice, pišu španski mediji.


Do sukoba je došlo i u španskom gradu Logornu.  Policiju su gađali kamenjem.

Podsjećamo, vlada u Kataloniji je odobrila nove mjere koje uključuju zabranu napuštanja distrikata tokom vikenda.

Španski premijer Pedro Sančez je apelirao je na strpljenje i mir, ali je i osudio nasilno ponašanje.


Španski parlament je odobrio šestomjesečno produženje vanrednog stanja. Vanredno stanje trajat će do 8. maja.

Mnoge regije u Španiji su povećale restrikcije koje uključuju policijski sat tokom noći, karantin i restrikcije putovanja.


(Lejla Trle) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.