5.11.2020. 10:08
0
Pogledajte kako su policajci u Arizoni morali čuvati ljude koji broje glasove
U centru za brojanje glasova u okrugu Maricopa u saveznoj državi Arizoni našli su se pred dilemom - hoće li privremeno stati s brojanjem glasova zbog glasnih republikanskih prosvjednika koji su se okupili pred centrom ili nastaviti.

Naime, na društvenim mrežama se među Trumpovim biračima proširila tvrdnja da se glasovi za Trumpa neće pribrojati ukupnom broju glasova. Neki od prosvjednika su čak ušli u centar, zbog čega su ispraćeni van.


Dužnosnici su u jednom trenutku bili prisiljeni u pomoć pozvati policiju, ali centar za brojanje glasova ni u jednom trenutku nije prekinuo s radom. Snimku policije u punoj taktičkoj opremi na Twitteru je objavila novinarka ABC Newsa Nicole Valdes. 





AP i mnogi drugi mediji su službeno predvidjeli da je u Arizoni pobijedio demokratski kandidat Joe Biden, ali svi glasovi i dalje nisu prebrojani. Jutros u 7 sati u okrugu Maricopa prebrojano je 82% glasova. I tamo vodi Biden, ali dužnosnici kažu da treba prebrojati još 400 hiljada glasova.

Taj okrug u Arizoni koji uključuje i grad Phoenix se smatra ključnim u tradicionalno republikanskoj državi Arizoni. 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.