5.11.2020. 12:49
0
Grčka uvodi trosedmični "lockdown"
U Grčkoj je, zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom, drugi put proglašen karantin širom zemlje.

Grčki premijer Kiriakos Mitsotakis najavio je trodnevnu blokadu u cijeloj zemlji počevši od subote, rekavši da se porast zaraze koronavirusom mora zaustaviti prije nego što zdravstveni sistem zemlje dođe pod "nepodnošljiv" pritisak.

Kako je kazao, vrtići i osnovne škole ostat će otvoreni tokom karantina koji će trajati do 30. novembra. Međutim, potvrdio je da će srednje škole i univerziteti održavati online nastavu.

Stanovnici će moći napustiti svoje domove samo iz određenih razloga kao što su posao, medicinski pregledi ili vježbanje i nakon što o tome obavijeste vlasti.

Maloprodajne radnje će biti zatvorene, ali ne i supermarketi i prodavnice hrane. Restorani će raditi samo uz dostavu.

Mitsotakis je rekao da je "još jednom odlučio poduzeti drastične mjere prije nego bude kasno" nakon što je vidio "agresivan porast slučajeva" u posljednjih pet dana.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.