5.11.2020. 21:00
0
Francuska će više biti pogođena drugim talasom pandemije
Drugi talas zaraze koronavirusom koji se širi po Francuskoj bit će teži od prvog koji je bio na proljeće ako mu se dozvoli da se širi trenutnom brzinom, rekao je u četvrtak državni ministar zdravstva.

Francuska bi vidjela broj oboljelih od COVID-a na intenzivnoj njezi povećan na 6.000, ako bi se javnost pridržavala novih restrikcija, ili čak 7.000 ako bi se virus nastavio širiti kao što je sada, a da svi ne poštuju pravila lockdowna, rekao je ministar zdravlja Olivier Veran.

U srijedu je Francuska prijavila više od 4.000 pacijenata s COVID-om na jedinicama intenzivne njege.

- Sljedeći dani i sedmice bit će teški - rekao je Veran na konferenciji za novinare, javio je Reuters.

Francuska se trudi osposobiti još zdravstvenih radnika. Studentski medicinari mogli bi ponovno biti pozvani radi pojačanja, dodao je Veran.


(FENA) 

Francuska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.