7.11.2020. 10:50
0
U 24 sata: U SAD 127.000 novih slučajeva oboljenja Covid-19
Sjedinjene Američke Države u petak su zabilježile više od 127.000 novih slučajeva korona virusa, što predstavlja rekordan broj infekcija koji se pojavljuje već tri dana uzastopno.

Pažnja javnosti je tokom cijele sedmice bila primarno usmjerena na predsjedničke izbore gdje se glasalo uglavnom putem pošte zbog epidemije korona virusa u toj zemlji.

Prema podacima Univerziteta Johns Hopkins, u petak je potvrđen ukupno 127.021 slučaj novih infekcija Covid-19, dok je u istom periodu preminulo 1.149 osoba.

Iako je broj smrtnih ishoda niži od razine dostignute u prvom talasu u proljeće, ne može se zanemariti činjenica da broj smrtnih ishoda ne pada ispod 1.000 već četvrti dan uzastopno.

Od početka pandemije u SAD je zabilježeno više od 9,7 miliona slučajeva oboljenja i više od 236.000 smrtnih ishoda.

Uspješnost borbe protiv pandemije korona virusa bila je jedna od ključnih tema izbornih kampanja Donalda Trumpa i Joe Bidena, čiji rezultati se još uvijek očekuju jer se uglavnom glasalo putem pošte za što treba više vremena da bi se glasovi prebrojali.

U toku zadnje predsjedničke debate krajem oktobra, predsjednik Trump je branio vlastiti pristup i upravljanje pandemijom, naglasivši pritom da virus 'uskoro odlazi'.

Pandemija je u SAD uzrokovala najtežu zdravstvenu krizu još od vremena Španske groznice 1918. godine, kao i najteže recesije koja je pogodila zemlju 1929. godine.


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.