10.11.2020. 17:34
0
Moskva uvela dvomjesečne restrikcije radi usporavanja širenja virusa
Moskovske vlasti u utorak su objavile dvomjesečne restrikcije u ruskoj prijestolnici dok zaraza koronavirusom bukti širom zemlje.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin naredio je da se kafei, restorani, barovi i noćni klubovi zatvore između 23 sata navečer i šest sati ujutru, i da se studenti koledža i univerziteta okrenu online nastavi. Pozorišta i kina limitirani su na 25 posto kapaciteta i brojna masovna kulturna i zabavna dešavanja su otkazana. Restrikcije stupaju na snagu u petak i traju do 15. januara.

Rusija je pogodena novim izbijanjem epidemije koronavirusa od septembra, dok je dnevni broj zaraženih porastao na više od 20.000 ljudi u ovoj sedmici.

Ruske zdravstvene vlasti danas su izvijestile o 20.977 novozaraženih, od kojih je 5.902 registrovano u Moskvi, povećavajući ukupan broj zaraženih širom zemlje na više od 1,8 miliona.

Vladina radna grupa za borbu protiv koronavirusa registrovala je više od 31.000 preminulih od početka pandemije, prenosi AP.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.