18.11.2020. 22:12
0
U Švedskoj uništeno 3.200 ćurki zbog ptičije gripe
U Švedskoj je uništeno 3.200 ćurki kod kojih je potvrđen ptičijia gripa, a izvoz ove živine u zemlje EU bit će obustavljen najmanje tri mjeseca.

Iz švedskog ministarstva poljoprivrede navode da su za sada zaražene životinje samo sa jedne farme, ali da još nije poznato u kojoj je mjeri virus zastupljen među divljim vrstama, prenosi Rojters.

Na farmi u regionu Skane na jugu Švedske zbog ptičije gripe je već uginulo 1.400 ćurki prije nego što je počelo uništavanje onih koje su zaražene.

Švedske vlasti pažljivo prate situaciju na drugim farmama i apeluju na građane da prijave ukoliko naiđu na mrtve ptice.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.