25.11.2020. 14:11
0
Pompeo: Duboki odnosi SAD i BiH su temelj mira na Balkanu!
Bosna i Hercegovina slavi svoj Dan državnosti. Čestitam u ime vlade Sjedinjenih Država i američkog naroda, poručio je upravo američki državni sekretar Mike Pompeo.

- Ove godine također obilježavamo 25. godišnjicu Daytonskog mirovnog sporazuma, koji je donio mir u Bosnu i Hercegovinu i omogućio procvat dubljeg odnosa između naše dvije zemlje, odnosa koji čini temelj mira na zapadnom Balkanu – dodao je.

Sjedinjene Države pohvaljuju napredak Bosne i Hercegovine u pravcu veće demokratizacije, što pokazuje važan sporazum koji će omogućiti građanima Mostara da prvi put od 2008. godine glasaju na predstojećim lokalnim izborima.

- Također, stojimo uz Bosnu i Hercegovinu u daljnjem traženju euroatlanskih integracija. Konačno, želim sigurnost i zdravlje svim građanima Bosne i Hercegovine dok zajedno radimo na prevazilaženju izazova koje postavlja pandemija COVID-19 – naveo je Pompeo.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.