26.11.2020. 11:15
0
Biden naciji: U ratu smo s virusom a ne jedni protiv drugih
Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden apelirao je na Amerikance da se pripaze tokom praznika Dana zahvalnosti zbog epidemije korona virusa koja i dalje bjesni u SAD.

Biden je u svom prvom obraćanju naciji, u predsjedničkom stilu, izjavio da prepoznaje umor od ograničenja i upozorenja kad je u pitanju korona virus, ali da je neophodno biti na oprezu zbog ponovnog rasta stope zaraze u zemlji.  

- Znam da smo se umorili od borbe. Trebamo zapamtiti da smo u ratu s virusom a ne jedni protiv drugih, istakao je novoizabrani američki predsjednik dok je apelirao na Amerikance da se klone tradicionalno velikih porodičnih okupljanja na Dan zahvalnosti, da nose maske i održavaju fizičku distancu.

On je ponovio ranije obećanje da će poduzeti korake u pogledu borbe protiv pandemije odmah nakon što preuzme predsjednički kabinet 20. januara.

Više od 261.000 Amerikanaca je izgubilo borbu sa virusom Covid-19, sa dnevnim prosjekom smrtnih ishoda koji sada prelazi 2.000, i rastućim brojem hospitalizacija. SAD su prve u svijetu po broju zaraženih i preminulih usljed covid-19.

Biden je također napomenuo da se zemlja nalazi pred 'dugom, teškom zimom', ali i to da 'duša nacije jača' tokom najtežih okolnosti.

Ponovio je da se nada da će pozitivne vijesti u pogledu razvoja vakcine – koja bi mogla postati dostupna Amerikancima za nekoliko sedmica – motivirati građane da poduzmu jednostavne korake ka suzbijanju i kontroli virusa.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.