4.12.2020. 8:59
0
Dr. Fauci će ostati u Bidenovom timu
Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden potvrdio je u četvrtak da će glavni američki specijalist za zarazne bolesti Anthony Fauci nastaviti savjetovati vladu o odgovoru na pandemiju nakon inauguracije u januaru.

U ekskluzivnom intervjuu za CNN, Biden je rekao da je razgovarao s Faucijem ranije tog dana.

"Zamolio sam ga da ostane u potpuno istoj ulozi koju je imao tokom mandata prethodnih nekoliko predsjednika, a zamolio sam ga da i meni bude glavni medicinski savjetnik i bude dio Covid tima", rekao je Biden, prenosi dpa.

Biden je također potvrdio ono što je Fauci rekao  ranije tokom dana, da je razgovarao s Bidenovim šefom ureda Ronaldom Klainom i da će se sastati s ostalim članovima Bidenovog tima putem video veze.

"Danas će biti prvi dan u kojem će se voditi temeljne rasprave o prijelazu između mene i Bidenovog tima", rekao je Fauci za CBS tokom intervjua.

Sjedinjene Države posljednjih su sedmica zabilježile lavinu novih slučajeva koronavirusa, a broj hospitaliziranih dosegnuo je najviši nivo, premašivši 100.000.

Bivši predsjednik Barack Obama rekao je da bi bio spreman javno uzeti vakcinu kako bi Amerikancima pokazao da vjeruje u njenu sigurnost.

"Ako mi Anthony Fauci kaže da je ova vakcina sigurna i može  imunizirati da ne dobijete Covid, apsolutno ću je uzeti", rekao je Obama u intervjuu za radio SiriusXM.

"Možda ću na kraju to snimiti na TV-u  kako bi ljudi znali da vjerujem ovoj nauci", rekao je Obama.

Drugi bivši američki predsjednici, republikanac George W Bush i demokrat Bill Clinton, također su rekli da će se dobrovoljno prijaviti za  vakcinu Covid-19, navodi CNN.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.