4.12.2020. 11:51
0
Policija u Izmiru privela 66 osumnjičenih za povezanost sa organizacijom FETO
Turska policija provodi još jednu veliku akciju privođenja osoba osumnjičenih za veze s terorističkom organizacijom FETO, a tokom jutrošnjih racija u Izmiru je slobode lišeno 66 osumnjičenih lica, javlja Anadolu Agency (AA).

Policijska akcija je pomno pripremana s obzirom da su teroristi često mijenjali adrese koje su iznajmljivali posredstvom rodbine, a među privedenim je i M.B. Karsiyaka, zet Mustafe Ozcaka koji slovi za jednog od čelnika terorističke mreže FETO u Turskoj.

Tokom policijske akcije zaplijenjene su veće količine falsificiranih ličnih dokumenata, novca u različitim valutama i digitalni materijal koji će biti korišten kao dokazni materijal u nastavku istrage koju vodi ured tužilaštva u Izmiru.

Privedeni osumnjičenici su predati nadležnim pravosudnim institucijama na dalje procesuiranje.

Teroristička organizacija Fetullahci (FETO) odgovorna je za krvavi pokušaj puča u Turskoj u noći 15. jula 2016. godine.Tokom pokušaja puča u Turskoj poginula je 251, a ranjeno oko 2.200 osoba.

(Fena)

TurskaFETO
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.