11.12.2020. 9:07
0
"Mi ne mrzimo Armene, problem je s njihovom administracijom. Više od 100.000 Armena živi u mojoj zemlji"
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan kazao je u četvrtak kako bi njegova zemlja mogla otvoriti svoja vrata Armeniji, ako Erevan poduzme pozitivne korake u cilju regionalnog mira.

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za medije s njegovim kolegom Ilhamom Aliyevim u Bakuu, Erdogan je kazao kako nemaju problem s armenskim narodom.

"Mi ne mrzimo narod Armenije. Problem je s armenskom administracijom. Više od 100.000 Armenaca živi u mojoj zemlji", podsjetio je Erdogan, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pozdravio je ulogu Rusije u okončanju sukoba između Azerbejdžana i Armenije koji je trajao nekoliko sedmica.

"Ne mogu zanemariti pozitivan pristup ruskog predsjednika Putina koji je pomogao da proces ide u pozitivnom pravcu", rekao je Erdogan.

Osvrnuo se i na takozvanu rezoluciju Nacionalne skupštine Francuske o priznanju Nagorno-Karabaha kao zasebne republike.

"Čak je ne prihvata ni Pashinyan", rekao je on, dodajući kako francuski predsjednik Emmanuel Macron još "uvijek nije naučio politiku".

Dodao je i kako vjeruje da će azerbejdžanska administracija pokrenuti eru progresa u Karabahu unutar tri do pet godina.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.