17.12.2020. 21:45
0
U Španiji zabilježen još 12.131 slučaj zaraze koronavirusom
U Španiji je posljednja 24 sata od posljedica zaraze koronavirusa umrla 181 osoba, a zabilježen je 12.131 novi slučaj oboljenja COVID-19.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, objavljenim u četvrtak, u posljednjih sedam dana od COVID-19 je umrlo 789 ljudi, a ukupan broj smrtnih slučajeva povećan je na 48.777.

U posljednja 24 sata zabilježen je 12.131 novi slučaj zaraze, čime je ukupan broj zaraženih dostigao 1.785.421.

Reagujući na novi val povećanja broja slučajeva, španski premijer Pedro Sanchez upozorio je da bi moglo doći do promjene planova u predostrožnosti koje se trebaju preduzeti tokom praznika u zadnji čas.

"Ako moramo pooštriti mjere, nemojte sumnjati da će centralna vlada tražiti od regionalnih vlada pooštravanje", rekao je na sjednici parlamenta.

Trenutno Ministarstvo zdravlja preporučuje da se ljudima dozvoli da putuju u posjetu prijateljima i porodici, dok se popušta policijski sat i dozvoljava okupljanje do deset ljudi tokom praznika.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.