1.1.2021. 23:00
0
Turska zabranila ulazak Britancima
Turska je Britancima zabranila ulazak nakon otkrića 15 slučajeva novog soja koronavirusa u putnika iz Velike Britanije, a Irska od 6. januara planira zabranu zamijeniti strožim testiranjem, prenose mediji.
Ministar zdravstva Fahretin Koča (Fahrettin Koca) rekao je da je 15 putnika izolirano, kao i osobe koje su s njima bile u kontaktu.

- Stanje je pod kontrolom - rekao je i dodao:

- Ulazak u Tursku iz Velike Britanije privremeno je obustavljen. 

Od posljedica COVIDA-19 u Turskoj je umrlo 212 osoba u posljednja 24 sata, pokazuju podaci ministarstva zdravstva u petak, čime je broj žrtava narastao na 21.093.

Broj novozaraženih u tom razdoblju je 12.203, a od početka pandemije više od 2.22 miliona.

U Turskoj je na snazi zatvaranje koje će biti ukinuto u 5 sati ujutro u ponedjeljak, iako je Ankara nametnula policijski sat za vikend, a rad ugostiteljskih objekata ograničila je samo na dostavu hrane.

(Mirza Malović)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.