9.1.2021. 9:13
0
Pronađen kamion pun oružja i bombi kod Kapitola, jedan muškarac rekao da je htio ubiti Nancy Pelosi
Muškarac iz Alabame navodno je u srijedu parkirao kamion prepun oružja tačnije 11 bombi kućne izrade, puška i pištolj i to dvije ulice od zgrade američkog Kapitola, satima prije nego što su vlasti to ikad primijetile, tvrde američki savezni tužioci, piše CNN.

Piše: Haris Ahbabović

Detalji o oružju u kamionu sadržani su u saveznim dokumentima koji terete Lonnieja Leroyja Coffmana iz Alabame za federalne prekršaje. Odred za bombe otkrio je arsenal oružja tokom osiguravanja kompleksa nakon što su ga okupirali pro-Trampovi izgrednici i pronađene su i druge bombe oko Washingtona, prenosi Avaz pisanje stranih medija.

Još se jedan muškarac navodno pojavio u glavnom gradu države s puškom i stotinama metaka municije i rekao poznanicima da je htio pucati ili pregaziti predsjednice Predstavničkog doma SAD Nancy Pelosi, rekli su tužioci.

Otkrića su neka od najzastrašujućih detalja koje su federalni tužioci objavili ove sedmice.

Sa druge strane, neke osobe su optužene za donošenje oružja i municije u Kapitol, a očekuje se da će biti još optužbi kako se istraga bude odvija, piše CNN.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.