9.1.2021. 11:31
0
Troje poginulih pod lavinom u skijalištu u Rusiji
Tri osobe su poginule kada je lavina zahvatila skijalište u blizini aktičkog grada Norilska u petak navečer, saopćio je lokalni ogranak ruskog ministarstva za vanredne situacije.

Tijela dvoje odraslih i malog djeteta pronađena su u okviru misije potrage i spašavanja u kojoj su učestvovale 242 osobe i 29 vozila, navodi ministarstvo u saopćenju objavljenom u subotu. Četrnaestogodišnji dječak također je hospitaliziran zbog promrzlina.

Video snimak prikazuje osoblje službe za vanredne situacije i dobrovoljce koji se bore sa snažnim vjetrom i velikim hladnoćama tokom noći kako bi pronašli zgrade zatrpane pod gomilom snijega i leda.

Teški vremenski uvjeti, uključujući snježne oluje i snažne vjetrove, komplicirali su rad spasiocima, navodi u saopćenju služba za vanredne situacije.

Ruska istražna komisija saopćila je da je poslala svoje pripadnike na mjesto nesreće u Norilsk, udaljeni grad  s oko 180.000 ljudi smješten unutar arktičkog kruga.

Komisija je pokrenula krivičnu istragu, navodi se u saopćenju, kako bi utvrdila da li su vlasnici zgrada poduzeli adekvatne mjere sigurnosti. Komisija još nastoji utvrditi ko su vlasnici četiri zgrade koje su se našle pod lavinom.

Lavina je zahvatila područje od 300 kvadratnih metara, navodi novinska agencija TASS saopćenje menadžmenta skijaškog kompleksa Gora Odelnaja, prenosi Reuters.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.