9.1.2021. 21:22
0
Nakon nasilnog upada u američki Capitol uhapšen je i čovjek s rogovima
Tereti se da je svjesno ušao u zgradu te boravio na terenu bez zakonskih ovlasti, kao i za nasilni ulazak i neprimjereno ponašanje

Jacob Anthony Chansley, poznatiji kao Jake Angeli, čovjek koji svijetu postao poznat prilikom upada u američki Capitol, kako nosi koplje i krznenu kapu s rogovima tokom, uhapšen je i optužen u subotu, piše NBC News.

Među uhapšenim je i Adam Johnson (36) koji je snimljen kako nosi govornicu predsjednice američkog Kongresa Nancy Pelosi.

Jacob Anthony Chansley (33) dugogodišnji je pripadnik QAnona iz Arizone, a bio je jedan od Trumpovih pristalica koje su divljački upale u Capitol.

Chansley se tereti da je svjesno ušao u zgradu, te boravio na terenu bez zakonskih ovlasti, kao i za nasilni ulazak i neprimjereno ponašanje.7
Nosio je koplje i američku zastavom vezanom ispod oštrice kada je lutao Kongresnim dvoranama i stajao na podiju unutar senatske komore, navodi se u sudskim dokumentima, prenosi Fokus.

Chansley se dobrovoljno prijavio policiji 7. januara, dan nakon nereda.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.