13.1.2021. 22:15
0
Evo u kojoj zemlji je kazna za nenošenje maske veća od 30 hiljada eura
Vlasti su u Zapadnoj Australiji donijele nove, drastične mjere da zaustave širenje mutiranog soja koronavirusa, koji je, kako su naveli, zarazniji nego onaj prisutan do sada.

Kako je saopštio premijer Zapadne Australije, jedne od australijskih država, maske više neće biti obavezne samo u avionima, već i na aerodromima.

Svi stariji od 12 godina moraju da nose maske, ili će se suočiti sa drastičnom kaznom od 50.000 australijskih dolara, prenose australijski mediji.

Maske neće morati da se nose na aerodromima dok se jede, pije ili uzimaju lijekovi, ali putnici to neće moći da čine dok hodaju, već samo dok sjede.

Izuzetak od obaveze nošenja maski je i kada se razgovara sa gluvonijemom osobom koja mora da čita sa usana.

Također, maske nisu obavezne ni za zaposlene koji sami borave u prostoriji ili vozilu.

Putnik neće biti kažnjen ni ako ukloni masku na zahtjev policije da bi bio identifikovan, prenosi NovaS.

(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.