16.1.2021. 12:11
0
Angela Merkel dobila nasljednika: Armin Laschet je novi predsjednik CDU-a, vrlo vjerovatno i novi kancelar Njemačke!
Njemačka vladajuća stranka CDU izabrala je nasljednika aktuelne šefice te stranke i njemačke kancelarke Angele Merkel. Radi se o Arminu Laschetu (59), kandidatu koji je važio za favorita Angele Merkel.

Laschet je iskusni liberalno-konzervativni političar i premijer najmnogoljudnije Sjeverne Rajne-Vestfalije.

Tokom digitalnog kongresa CDU-a, 1.001 delegat iz regionalnih i lokalnih odbora glasao je putem interneta za odabir novog lidera stranke. Za Lascheta je glasao 521 delegat. Laschet bi mogao CDU držati na kursu kako je to radila Merkel odnosno da bude stranka centra bez skretanja desno. 

Kao mjeru predostrožnosti protiv manipulacija hakera ili obavještajnih organizacija, delegati će svoje glasačke listiće poslati i putem pošte.

Konačni i službeni rezultati izbora biće objavljeni do 22. januara.

Laschet je u obraćanju kazao da su sada pred njima važni izbori i cilj je zadržati poziciju kancelara.

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.