15.2.2021. 17:40
0
Izrael neće učestvovati na sajmu u Emiratima zbog zabrane putovanja
Izrael je otkazao planirano učestvovanje na velikom odbrambenom sajmu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sljedeće sedmice zbog restrikcija protiv COVID-19 u zračnom saobraćaju, rekli su izraelski zvaničnici u ponedjeljak.
Deseci izraelskih odbrambenih firmi trebali su učestvovati na IDEX-ovoj konferenciji u Abu Dabiju od 21. do 25. februara - prvoj za obje zemlje, koje su prošlog septembra uspostavile formalne odnose, prenosi Reuters.

Ali, službenici izraelskog ministarstva odbrane i ministarstva regionalne saradnje rekli su da je plan otkazan. Citirali su izraelsku zabranu međunarodnih zračnih putovanja od 26. januara, koja je i dalje na snazi u pokušaju smanjenja novog porasta zaraze COVID-19.

Glasnogovornica ministarstva odbrane rekla je da je zatražila posebnu dozvolu za kompanije da odlete u glavni grad UAE, ali ih je odbio odbor za ovlaštenja ministarstva regionalne saradnje.

Glasnogovornik ministarstva regionalne saradnje rekao je da je zahtjev "morao biti odbijen, uprkos želji da se unaprijede odbrambene aktivnosti i s obzirom na potrebu donošenja odluka bez predrasuda".

(Fena)
Izrael
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.