16.2.2021. 12:32
0
Policija raspoređena u Hammu nakon slučaja zaraze britanskim sojem koronavirusa
Slučaj zaraze britanskom varijantom koronavirusa izazvao je veliku policijsku operaciju u Hammu u zapadnoj Njemačkoj, saopćila je policijska glasnogovornica u utorak ujutro
Kontingent od 100 policajaca raspoređen je u gradu koji broji oko 180.000 ljudi od ponedjeljka navečer prenosi FENA.

Sudeći po gradskim vlastima, građevinski radnik testiran je pozitivno na mutirani soj virusa, koji se prvi pojavio u Britaniji i smatra se mnogo zaraznijim.

U četiri stambene zgrade uveden je karantin i njihovi stanari su testirani.

Policajci su raspoređeni u te zgrade kako bi osigurali da stanari poštuju mjere karantina.

Britanski soj – ili B117 – jedna je od tri varijante koje je u Njemačkoj identifikovala nacionalna agencija za kontrolu bolesti, Institut Robert Koch (RKI).

U ovom je mjesecu predsjednik RKI Lothar Wieler objavio da je varijanta B117 pronađena u 13 od 16 njemačkih saveznih država i da iznosi nešto ispod šest posto ukupnih slučajeva, te je upozorio da će ta brojka rasti.

Njemačka vlada nedavno je ojačala resurse laboratorija za sekvenciranje u cilju dobijanja jasnije slike o širenju varijanti koronavirusa u zemlji, prenosi dpa.

(FENA)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.