24.2.2021. 18:10
0
Austrija zatvorila gradić u karantenu zbog mutirane varijante korone
Der Standard javlja da je razlog tome što je od 42 zaražena stanovnika utvrđeno da je kod njih najmanje 29 riječ o koronavirusu s mutacijom iz Južnoafričke Republike.
Mayrhofen u Tirolu bilježi 42 osobe pozitivne na SARS-CoV-2, od kojih je utvrđeno da  je kod najmanje 29 zaraženih riječ o južnoafričkoj mutaciji koronavirusa, prenosi N1.

Glavni grad Mayrhofena, gradića koji sa 3.858 stanovnika slovi za središte doline rijeke Ziller, od danas je zatvoren, prema odluci vlasti Tirola. Der Standard javlja da je razlog tome što je od 42 zaražena stanovnika utvrđeno da je kod njih najmanje 29 riječ o koronavirusu s mutacijom iz Južnoafričke Republike.

Nadležne službe, piše list dalje, računaju s time da bi “narednih dana taj broj trebao znatno porasti”. Prema novom epidemiološkom režimu u Mayrhofenu, sve škole su zatvorene, isto kao i vrtići, svi koji napuštaju domove moraju nositi maske, i to one sa zaštitom FFP-2, a od subote je najavljeno zatvaranje trgovina.

Svi stanovnici do sljedeće srijede morat će dvaput ići na PCR testiranje.


(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.