27.2.2021. 11:02
0
Auckland - Najveći grad Novog Zelanda u novom lockdownu
Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern izjavila je u subotu da će najveći grad u zemlji, Auckland, biti stavljen u sedmodnevni lockdown od nedjelje nakon što je zabilježen slučaj koronavirusne zaraze nepoznatog porijekla.
Na ostatak Novog Zelanda stavit će se ograničenja nivoa 2 koja, između ostalog, ograničavaju javna okupljanja, rekla je na konferenciji za novinare, prenosi Reuters.

Sredinom februara, gotovo dva miliona stanovnika Aucklanda stavljeno je trodnevni lockdown nakon što je tročlanoj porodici dijagnosticirana prenosivija britanska varijanta COVID-19.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.