1.3.2021. 11:54
0
Zaručnica ubijenog saudijskog novinara traži kažnjavanje princa Salmana
Zaručnica ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašodžija pozvala je na kažnjavanje prijestolonasljednika Saudijske Arabije "bez odlaganja" zbog njegovog ubistva.

- Ovo neće donijeti samo pravdu koju smo tražili već bi moglo spriječiti ponavljanje sličnih djela - rekla je Hatice Cengiz.

Cengiz je izjavila ovo nakon što je američki obavještajni izvještaj utvrdio da je prijestolonasljednik Muhamed bin Salman navodno odobrio Kašodžijevo ubistvo.

Saudijska Arabija odbacila je izvještaj, javlja BBC.

Prijestolonasljednik Muhamed bin Salman, koji je de facto vladar Kraljevine, negirao je bilo kakvu umiješanost u ubistvo.

- Neophodno je da prijestolonasljednik, koji je naredio brutalno ubistvo jedne divne i nevine osobe, bude kažnjen i to bez odgode. Ako prijestolonasljednik ne bude kažnjen, to će nas zauvijek progoniti i ostat će mrlja na našoj čovječnosti - rekla je Cengiz u ponedjeljak.

Cengiz, turska akademska istraživačica, pozvala je svjetske lidere da se ograde od prijestolonasljednika i uvedu sankcije Saudijskoj Arabiji.

Kašodži je ubijen tokom odlaska u saudijski konzulat u Istanbulu u Turskoj, u oktobru 2018. godine, a njegovo tijelo je raskomadano i još uvijek nije pronađeno.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.