16.3.2021. 21:45
0
Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom izvršila napad na jemenski brod
Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom koja se bori u Jemenu saopćila je u utorak da je uništila brod napunjen eksplozivom prije napada na jemensku luku Salif, izvijestili su saudijski državni mediji.

Koalicija je dodala da jemenska grupa Huti, koju podržava Iran, "i dalje prijeti pomorskom prometu i međunarodnoj trgovini", javila je Reuters.

Jemenski Huti objavili su video snimak nedavnog napada na položaje snaga koje podržava Saudijska Arabija u oblasti Rašah Al-Garbia u provinciji Najran.

U posljednjih nekoliko sedmica Huti su intenzivirali napade dronovima i raketama na ključne infrastrukturne objekte u Saudijskoj Arabiji, kao i na baterije saudijskih protuvazdušnih sistema Patriot.

Takođe, pojačana je borba Huta za osvajanje Mariba. Huti su preuzeli kontrolu nad većim dijelom strateškog grada, koji je najveći na sjeveru Jemena i takođe je poznat kao region veoma bogat naftom.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.