7.4.2021. 20:37
0
Vodeći američki epidemiolog: Ne treba nam AstraZeneca
Vodec´i američki epidemiolog i savjetnik predsjednika Joe Bidena Anthony Fauci smatra da SAD nisu potrebne vakcine AstraZeneca u borbi sa koronavirusom.

Neke evropske zemlje zaustavile su ili starosno ograničile upotrebu vakcine AstraZeneca zbog zabrinutosti da bi ta vakcina mogla biti povezana sa stvaranjem tromboza, ali za sada nije zvanično potvrđena ova veza između vakcine i stvaranja krvnih ugrušaka.

Fauci, koji je i direktor američkog Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, izjavio da, čak i ako bi AstraZeneca zatražila i od Uprave za hranu i lijekove (FDA) dobila odobrenje za hitnu upotrebu (EUA) u SAD, te vakcine nisu potrebne njegovoj zemlji.

- Imamo tri izvrsne vakcine. Čak i ako FDA potvrdi da je ova vakcina veoma dobra, ne treba nam još jedna, jer imamo dovoljno veoma dobrih vakcina - rekao je Fauci.

On je naglasio da ne postoji plan da se odmah počne sa upotrebom AstraZeneca čak i kad bi dobila odobrenje, i da to nije nikakva optužnica protiv tog proizvoda, već da su SAD ugovorile dovoljno vakcina drugih proizvođača.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.