12.4.2021. 13:09
0
Zelenski tražio da razgovara s Putinom, zasad bez odgovora
Rusija je nagomilala više od 40.000 vojnika na istočnoj ukrajinskoj granici i više od 40.000 vojnika na Krimu, kazala je Mendel.
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zatražio je da  razgovara s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kako bi raspravljali o eskaliranju sukoba u istočnoj Ukrajini, ali još nije primio nikakav odgovor, izjavila je njegova glasnogovornica Iuliia Mendel za Reuters u ponedjeljak.

Rusija je nagomilala više od 40.000 vojnika na istočnoj ukrajinskoj granici i više od 40.000 vojnika na Krimu, kazala je Mendel.

Zelenski će krenuti u Pariz na razgovore o gomilanju ruskih vojnika u eskalirajućem sukobu u Donbassu, dodala je ona.

-  Predsjednički ured uputio je, naravno, zahtjev za razgovor s Vladimirom Putinom. Mi još nismo primili nikakav odgovor i itetako se nadamo da to nije odbacivanje dijaloga – kazala je.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.