15.4.2021. 20:31
0
Slavlje na ulicama u Velikoj Britaniji zbog popuštanja epidemioloških mjera
Velikom Britanijom posljednjih se dana konačno širi optimizam. Otočni mediji javljaju da je u londonskom Sohou zavladalo pravo partijanersko raspoloženje kada je početkom sedmice na snagu stupila druga faza popuštanja epidemioloških mjera.

Stolovi su bili prepuni ljudi koji su se, unatoč prohladnom vremenu, zaželjeli svojeg prvog pića ili obroka na otvorenom u posljednjih nekoliko mjeseci. Mnogi su čak zaplesali na ulicama, prenosi Avaz.

Kako pokazuju stranice Our World in Data i Worldometer, broj novozaraženih u toj zemlji pao je s preko 60.000 na dan početkom januara na ispod 2.000 posljednjih dana. Posebno ohrabruje činjenica da je broj smrtnih slučajeva početkom aprila pao ispod 50 dnevno, dok je još sredinom marta nerijetko prelazio 1.500.

(H. Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.