17.4.2021. 18:17
0
Na vječni počinak ispraćen princ Phillip
Sahranjen je princ Phillip, a njegova obitelj ga je ispratila na vječni počinak dostojanstveno i sukladno epidemiološkim mjerama i njegovim željama.

Princ Phillip, suprug kraljice Elizabete, pokopan je u kraljevskoj kripti u kapelici Sv. Jurja.

Zbog strogih epidemioloških mjera na ispraćaju je bilo dozvoljeno svega 30 ljudi. Među njima je bila prinčeva uža obitelj. Djeca i unuci s partnerima, njegova tri nećaka, potomci njegovih sestara iz Njemačke te prinčeva dobra prijateljica grofica Mountbatten od Burma, koju je pozvala kraljica.

Unutar kapele članovi obitelji sjedili su pod maskama poštujući stroge epidemiološke mjere, udaljeni dva metra jedni od drugih, prenosi N1.

Kraljica Elizabeta sjedila je sama.

Zanimljivo je da su zbog običaja i tradicije koji sežu daleko u prošlost prinčevi Charles, William i Edward te princeza Anne, kao i unuci William i Harry zbog vojnih činova koje imaju, na pogrebu trebali nositi vojne odore. No, ovoga puta to nije bio slučaj. Umjesto odora, bili su u “odjeći za tugovanje”.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.