19.4.2021. 18:55
0
Borrell: Rusija nagomilala više od 150.000 vojnika duž ukrajinske granice
Rusija je nagomilala više od 150.000 vojnika duž ukrajinske granice i na anektiranom Krimu, izjavio je u ponedjeljak šef evropske diplomatije Josep Borrell nakon što je ministre vanjskih poslova članica EU o situaciji na granici izvijestio njihov ukrajinski kolega.

- Više od 150.000 ruskih vojnika nagomilano je duž ukrajinske granice i na Krimu. Rizik od dodatne eskalacije je evidentan - izjavio je Borrell, odbijajući da navede izvor te brojke.

Kazao je da nikakve nove ekonomske sankcije i protjerivanja ruskih diplomata trenutno nisu planirani, uprkos tome što je izjavio da to predstavlja najveće vojno gomilanje na ukrajinskim granicama.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba, nakon obraćanja evropskim ministrima vanjskih poslova, pozvao je EU da uvede nove sankcije Rusiji.

Napetosti između Moskve i Kijeva jačaju u jeku vojnog gomilanja i sukoba u istočnoj Ukrajini između vojske i proruskih separatista, prenosi Reuters.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.