3.5.2021. 18:31
0
Policija tjerala vjernike iz džamije, došlo do sukoba i upotrebe suzavca
Na društvenim mrežama se pojavio videozapis iz jedne džamije u Turskoj, na kojem se vidi sukob između policije i vjernika, te članova fondacije Furqan, koji su se u tom momentu nalazili u džamiji.
Sve se dogodilo u jugoistočnoj turskoj regiji Gaziantep, a policija je intervenisala iz razloga što je trenutno u Turskoj na snazi strogi lockdown koji zabranjuje bilo kakva okupljanja u zatvorenim prostorima, pa samim tim i u džamijama.

Članovi fondacije Furqan, u znak protesta, protiv ovakve odluke predsjednika Erdogana najavili da će se okupiti u džamiji i tu održati vjerski obred u skladu sa svim epidemiološkim mjerama.

Međutim, policijske snage su reagovale veoma brzo, ušli su u džamiju, a nakon toga je došlo i do fizičkog sukoba između vjernika i policije. Policija je u jednom trenutku morala koristiti i suzavac kako bi vjernike istjerala iz džamije.



- Ovo nije Izrael, ovo je Turska. Oni koji omogućavaju ljudima da se okupljaju na stadionima, javnom prevozu i preduzećima uprkos epidemiološkim mjerama, sprečavaju vjernike da se mole u džamijama, navedeno je iz fondacije Furqan.


(Admir Oručević)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.