25.7.2021. 14:20
0
Olimpijske igre Tokio - Husić poražen u borbi za medalje, neiskustvo presudilo
FOTO: Twitter
Mladi bh. taekwondoista Nedžad Husić nije uspio osvojiti prvu olimpijsku medalju za Bosnu i Hercegovinu, nakon što je u borbi za bronzu izgubio od Turčina Hakana Recbea.

Bila je to prilično prljava borba, u kojoj je Turčin tokom prva dva minuta uspio napraviti razliku. Nedžad je nešto bolje djelovao u nastavku borbe, ali nije uspio ozbiljnije smanjiti prednost.

Također, Turčin je na iskustvo često izbjegavao borbu i umarao našeg borca, a pomagale su mu i sudije, koje uz sve nisu bodovale neke čiste udarce Husića.   Ipak, Husić se upisao u historiju bh. sporta, jer će u konačnici završiti u prvih pet, što će biti najbolji rezultat Bosne i Hercegovine na olimpijskim igrama ikada.  U nastavku Olimpijskih igara u Tokiju bh. javnost nade polaže u Amela Tuku i Larisu Cerić.


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.