26.7.2021. 15:55
0
Irski pabovi i restorani nastavili s radom u zatvorenom
FOTO: Ilustracija
Irski pabovi i restorani nastavili su s radom u zatvorenom nakon ukidanja restrikcija protiv Covid-19.

Mnogi pabovi, posebno oni koji ne poslužuju hranu, zatvoreni su od marta 2020. godine. Kako se industrija ponovo otvara, uvedene su nove smjernice, javlja BBC. Kupci, uključujući one iz Sjeverne Irske, moraju imati službeni dokaz da su u potpunosti vakcinisani ili su se oporavili od Covid-19 u posljednjih 180 dana.

Za ogromnu većinu ljudi u Republici Irskoj, oni će dokazati da ispunjavaju uvjete putem EU-ovog Digitalnog Covid certifikata s vlastitim QR kodovima. Svaka odrasla osoba mora sa sobom ponijeti i službenu legitimaciju kao što je vozačka dozvola s fotografijom.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.