31.7.2021. 18:03
0
Broj mrtvih u poplavama u Afganistanu porastao na 60, traga se za 150 osoba
Broj poginulih u poplavama koje su pogodile istok Afganistana povećan je na 60.
Guverner Nuristana Abdul Kayyum, pokrajine koja je najviše pogođena poplavama, podsjetio je da je 29. jula nakon obilnih padavina došlo do poplave u okrugu Kamdish u Nuristanu.

Kayyum je naveo da se broj ljudi koji su izgubili živote u poplavama povećao na 60, te da se još uvijek traga za 150 osoba, prenosi agencija Anadolija.

Afganistanska uprava za spremnost za katastrofe objavila je da su 150 kuća i dva mosta uništeni u poplavama.

Navode da se pomoć ne može isporučiti žrtvama poplava jer je regija pod kontrolom talibana, iako talibani tvrde da pružaju olakšice u isporuci humanitarne pomoći.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.