13.8.2021. 14:31
0
Šojgu pohvalio zajedničke vojne vježbe Rusije i Kine
Ruski ministar Sergej Šojgu pohvalio je u petak vojnu saradnju između Moskve i Pekinga i sugerirao je da bi se ona mogla dodatno razviti, nakon što je otputovao avionom na zajedničke manevre u kojima je učestvovalo više od 10.000 vojnika.

Vojne vježbe Sibu/Saradnja-2021 koje su zaključene u kineskoj regiji Ningxia u petak posmatrali su predstavnici drugih zemalja kako bi uočili znake proširene vojne saradnje Kine i Rusije dok se spore sa Zapadom.

Postigli smo visok nivo saradnje između naših oružanih snaga na kopnu, u zraku i na moru. To širenje je bitan trend za naše nove aktivnosti  - navodi rusko ministarstvo odbrane Šojguovu izjavu.

Rusija i Kina izvodili su zajedničke vojne vježbe od 2005., ali je Šojgu – bliski saveznik predsjednika Vladimira Putina – naglasio da je to prvi put da je ruska vojska učestvovala u dešavanjima takve vrste u Kini. Ruske novine Kommersant javile su u ovoj sedmici da vojne vježbe također predstavljaju prvi put da su ruski vojnici koristili kinesko oružje, prenosi Reuters


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.