26.8.2021. 21:50
0
Grčki zdravstveni radnici protiv uvođenja obavezne vakcinacije
Stotine grčkih zdravstvenih radnika protestovali su danas protiv plana da vakcinacija protiv koronavirusa postane obavezna za zdravstveni sektor jer je stopa zaraze i dalje visoka.

Zdravstveni radnici su zaustavili rad na četiri sata danas kako bi izrazili negodovanje prema novim pravilima koja obavezuju medicinsko osoblje na vakcinaciju protiv koronavirusa i pozvali vlasti da ulože dodatna sredstva za javno zdravstvo, izvještava US News.

Obavezna vakcinacija stupa na snagu za zdravstvene radnike 1. septembra. Oni koji se ne pridržavaju pravila i nisu primili barem jednu dozu vakcine bit će suspendovani s posla.

Prema sindikatu POEDIN, oko 10 posto zdravstvenih radnika nije primilo prvu dozu. Zdravstveni radnici koji su danas protestovali su rekli da, iako su poziv na vakcinaciju priznali kao i da se većina zdravstvenih radnika vakcinisala, treba poštovati i one koji to ne žele učiniti.

Grčka je u četvrtak prijavila 3.538 novih slučajeva koronavirusa u jednom danu, a umrlo je 28 osoba. U utorak je zabilježena rekordna dnevna stopa od 4.608 novih infekcija.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.