28.8.2021. 12:12
0
Francuska završila evakuaciju iz Afganistana
Francuska je kasno u petak okončala evakuaciju iz Afganistana, rekli su dužnosnici, dan nakon što je samoubilački bombaški napad ostavio scene pokolja ispred zračne luke Kabul.

Zračni prijevoz morao je biti zaustavljen jer "sigurnosni uslovi više nisu ispunjeni na aerodromu", izjavili su francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian i ministrica odbrane Florence Parly nakon smrtonosnog napada u četvrtak.

Parly je tweetovala da su francuske snage uspjele evakuisati oko 3.000 ljudi iz Afganistana prije nego što je njihova operacija zračnim prijevozom prekinuta.

"U manje od dvije sedmice francuska vojska dovela je na sigurno oko 3.000 ljudi, uključujući više od 2.600 Afganistanaca", napisala je ministrica Parly na Twitteru.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.