5.9.2021. 18:18
0
Njemačka premašila četiri miliona slučajeva zaraze od početka pandemije
Njemačka je premašila četiri miliona slučajeva zaraze koronavirusom, prema podacima koje je u nedjelju objavio Institut Robert Koch (RKI).

Od početka pandemije prijavljena je 4.005.641 infekcija, iako se smatra da je broj veći jer mnoge infekcije nisu zabilježene.

Ukupan broj umrlih je 92.346.  Sedmodnevna stopa učestalosti zaraze koronavirusom ponovno je porasla u nedjelju dosegavši 83,1, gotovo 10 bodova više nego prije samo sedmicu dana.

Zemlja je odustala od korištenja prvenstveno sedmodnevne stope incidencije za određivanje mjera za suzbijanje zaraze, uzimajući u obzir stope prijema u bolnicu, kao i druge faktore.  RKI je u petak objavio da broj hospitaliziranih pacijenata zaraženih koronavirusom na 100.000 stanovnika iznosi 1,83 na sedmičnom nivou. Poređenja radi, krajem decembra ta se brojka kretala oko 15,5.

Međutim, državna granična vrijednost u kojoj se situacija treba smatrati kritičnom nije predviđena za incidenciju hospitalizacije, između ostalog i zbog velikih regionalnih razlika, javlja dpa.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.