16.9.2021. 13:02
0
Hapšenja zbog mogućeg napada na sinagogu u Njemačkoj
U policijskoj akciji nekoliko ljudi je uhapšeno, prema izvorima dpa, zbog navodne prijetnje za napad na sinagogu u zapadnoj Njemačkoj.

Ministar unutrašnjih poslova savezne države Sjeverna Rajna-Vestfalija, Herbert Reul, ranije je potvrdio jedno hapšenje za dpa rekavši da je "jedan mladić" priveden nakon incidenta u gradu Hagen, istočno od Dusseldorfa.

Antiterorističke jedinice su takođe uključene u istragu, rekli su tužioci u Dusseldorfu. U srijedu, policijske snage su ogradile sinagogu u Hagenu nakon što je bilo naznaka o onome što je policija opisala kao "moguću opasnu situaciju". Vjerska služba koja je planirana za srijedu za obilježavanje Yom Kippura, najsvetijeg jevrejskog praznika, otkazana je. 


Na Yom Kippur prije dvije godine, naoružani desničarski ekstremista u Halleu u saveznoj državi Saska-Anhalt pokušao je na silu ući u tamošnju sinagogu. Ubio je dvije osobe u blizini i dvije ranio dok je bježao. Kippur (28) je priznao da je izvršio napad na Halle. Osuđen je prošle godine na doživotnu kaznu zatvora. Tokom suđenja, optuženi je izrazio antisemitske i rasističke stavove.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.