22.9.2021. 8:15
0
Snažan zemljotres pogodio Australiju, nema opasnosti od cunamija
Potres magnitude 5,9 stepeni prema Richterovoj skali pogodio je područje u blizini Melbourna. Prema prvim informacijama, epicentar zemljotresa bio je u Mansfieldu na jugu Australije. Prvobitno, Vlada Australije saopćila je kako je potres jačine 6 stepeni Richtera međutim nakon toga je zvanično saopćeno kako je njegova jačina 5,9 stepeni.

Videozapisi koji kruže društvenim mrežama pokazuju oštećenja nastala tokom zemljotresa. Stanovnici ovog grada opisali su događaj kao šok i iznenađenje s obzirom da grad već decenijama nije pogodio potres slične jačine. Prema  nezvaničnim informacijama, zemljotres koji je pogodio šire područje Melbournea najjači je u posljednjih 200 godina.

Osim materijalne štete na objektima, prema zvaničnim informacijama koje prenose mediji u Australiji niti jedan stanovnik Melbournea i okolnih mjesta nije povrijeđen u zemljotresu.

Zemljotres se osjetio čak do grada Adelaide u južnoj Australiji kao i u Sidneyu, a zasad ne postoji prijetnja cunamijem, saopćili su iz australskih službi.

-Do sada smo imali 46 prijava štete u cijeloj državi Viktoria. U 35.000 domova nestalo je i struje, ali to bi se trebalo vrlo brzo stabilizovati, kazali su nadležni.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.