23.9.2021. 21:50
0
U Izraelu nevakcinisani prosvjetni radnici neće moći održavati nastavu čak ni online
Izraelska vlast objavila je da prosvjetni radnici koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa ili nisu testirani neće raditi u obrazovnim ustanovama niti primati platu, prenosi Anadolija.

Ministarstvo zdravstva zatražilo je da se od 3. oktobra u svim školama primijeni praksa “zelene tranzicije”.

U skladu s tim, od prosvjetnih radnika će se tražiti da dostave dokument koji pokazuje da su vakcinisani, prebolovali COVID-19 ili da imaju negativan test.

Traženo je da prosvjetni radnici koji ne ispunjavaju ove kriterije ne budu primljeni u obrazovne ustanove.

Prosvjetni radnici koji nemaju “zelenu propusnicu” smatrat će se da su bili odsutni bez razloga, a neće primiti ni plate.

Neće moći predavati ni online.

Prema podacima Ministarstva obrazovanja, oko polovine od 210.000 prosvjetnih radnika u zemlji primilo je dvije doze vakcine protiv koronavirusa.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.