25.9.2021. 10:59
0
Sud osudio antivaksera jer je tražio od sina da ne nosi masku u školi
Sud u sjevernoj Grčkoj osudio je i kaznio 37-godišnjeg borca protiv vakcinacije nakon što je od svog sina tražio da pohađa nastavu u osnovnoj školi bez maske ili testiranja na koronavirus.

Roditelj, čije ime nije objavljeno, proglašen je krivim za uvredljivo ponašanje i nezakonit ulazak na državnu imovinu, rekli su zvaničnici Soluna.

Njegova kazna od 15 mjeseci zatvora preinačena je na uslovnu od tri godine. Sud je također izrekao kaznu od 300 eura.

Prema naredbi vlade, školska djeca u Grčkoj obavezna su da nose maske za lice i da koriste setove za samotestiranje koje vlada sedmično distribuira u apotekama.

Borci protiv vakcinacije organizovali su protestne skupove u Solunu, Atini i drugim grčkim gradovima, uglavnom demonstrirajući protiv restrikcija u školama i obavezne vakcinacije zdravstvenih radnika.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.